ALOE VERA

VAD ÄR ALOE VERA?

Aloe Vera är en köttig växt som tillhör liljefamiljen. Aloe Veran innehåller, precis som de flesta andra växter, mest vatten. Men där finns även vitaminer, mineraler och växtkemikalier. I familjen ingår blomväxter men även sparris, lök och vitlök. Aloe Vera är en egen undergrupp som består av flera hundra olika sorter. Av dessa är Aloe Vera Barbadensis Miller den som är mest kraftfull och som används i våra produkter.

Aloe Vera bladets ytterhölje är tjockt, med en hård vaxartad yta. Under ytan finns plantans kärlsystem som transporterar vatten och mineraler från rötterna upp till bladen. Aloe Vera växer i näringsrika jordar i subtropiskt klimat och har en unik förmåga att ta upp och lagra näringsämnen från växtmiljön. Inne gelen är det som används till hud och slemhinnor. Ytterbladen går tillbaka till plantagen som kompost.

Det tar ungefär ett år för en Aloe Vera planta att växa till optimal storlek för skörd. De nedre bladen skördas för hand och de inre bladen får växa vidare. Eftersom de skördas för hand, finns det inga stora maskiner som kan skada plantorna. Dessutom skapar det arbete och stödjer den lokala ekonomin. Gelen pressas och stabiliseras för att sedan bli produkter.